Treceți la conținutul principal

Temperatura de culoare

 Temperatura de culoare

Alb cald: pentru relaxare

     
         Pentru majoritatea oamenilor,culoare alb cald este cea mai placuta și este și cea mai obișnuită. Aceasta prezintă o tentă ușoară de galben și este emisă de becul incandescent și becul cu halogen, dar și de tuburile fluorescente mai scumpe, precum și de becuri LED. Totuși, în cazul becurilor LED, cea mai nouă tendință este de a folosi lumină puțin mai albă față de lumina complet galbenă a becurilor obișnuite. În acest fel, becurile LED se apropie de lumina naturală a zilei, deoarece o lumină prea galbenă nu este bună pentru ochi.
Culoarea albă caldă este recomandată în corpurile de iluminat pentru camerele în care dorim să ne relaxăm sau să ne simțim confortabil. Cel mai des este vorba despre dormitor,camera de zi sau camera copilului.

Lumina naturală a zilei: pentru lucru


    În locuință sunt, de asemenea, folosite în mod obișnuit și sursele de lumină cu lumina alba rece (uneori denumită alb neutru) –temperatura de culoare a luminii naturale.Sursele cu acestă culoare albă rece au tenta alba si sunt potrivite pentru spațiile unde desfășurăm activități și avem nevoie să „vedem bine fără nuanțe de galben”. Concret, acestea sunt recomandate în bucatarie,baie,hol,camera copilului și birouri.

Alb rece: pentru activitate


      Al treilea tip sunt sursele de lumină cu culoare alb rece. Lumina acestora este foarte stralucitoare,clara,ascutita chiar puțin albastruie. Această culoare încurajează concentrarea și ochii obosesc mai greu (temperatura de culoare alb rece este potrivită pentru lucrul la calculator). Cel mai des această sursă de lumină se găsește în ateliere,birouri,spatii comerciale si hale industriale. De asemenea, poate fi folosită în spații foarte întunecate, cum ar fi subsolurile.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tema 20 - Me

 

Tema 05 - Exprimare focusata pe un target profan (incepator)

RY5M2 de la Reagle este un adaptor extern pentru unitati M.2 NVMe si SATA.   https://www.emag.ro/adaptor-m-2-nvme-sata-ssd-pocket-usb-c-3-2-drive-ry5m2/pd/DZPDTYYBM/   Caracteristici cheie Suport pentru dimensiuni de unitati 2230 / 2242 / 2260 / 2280 Compatibil cu unitati M . 2 NVMe cu cheie M si cheie B+M si unitati M.2 SATA cu cheie B+M Rata maxima de transfer de date de 10 Gbps Plug and play - conectare si utilizare, fara drivere de instalat Instalare simpla si fara scule a unitatii in adaptor Acces simplu si rapid la datele de pe o unitate externa   Adaptorul functioneaza cu standardul SuperSpeed USB 3.2 Gen 2 si este compatibil cu versiunile USB anterioare. Cu ajutorul acestuia puteti transfera fisiere la o viteza maxima de 10 Gbps in cel mai scurt timp! Este compatibil cu tehnologia plug and play, astfel incat nu trebuie sa instalati drivere - plug and play. Specificatii :   Suport de actionare: M.2 NVMe M Key si B+M Key si M.2 SATA B+M Key Dimensiuni de unitati accept

Tema 7 - Asamblaje

 nr 1:https://nagyrichi.blogspot.com/2022/11/tema-7.html nr 2:https://laviniuneagu.wixsite.com/website/post/m3-tema-7-asamblaje nr 3: eu nr 4:https://theartofevilcrying.blogspot.com/2022/11/m3-tema-7-asamblaje.html