Treceți la conținutul principal

Tema 06 - Pregatirea pentru imprimare a imaginilor digitale

Setarea documentului:

 Un document electronic este o pagina virtuala cu anumite dimensiuni, alese de noi sau standard(A4 reprezinta 297mm x 210mm, o carte de vizita standar este de 90mm x 50mm). Este necesara setarea spatiului de culoare. Pentru documentele care urmeaza a fi tiparite este necesara setarea spatiului de culoare CMYK, pentru documentele realizate pentru web se foloseste in general RGB.

Reguli de desktop publishing pentru design:

Dupa realizarea layout-ului este timpul pentru aplicarea regulilor de desktop publishing. Scopul acestor reguli sunt realizarea unor documente cu aspect atragator si pregatirea lor pentru tipar.Pentru un aspect mai placut, exista cateva directii de urmat dar acestea nu sunt norme care se impun a fi urmate.

Realizarea unui proof (pentru bunul de tipar):

In afara de necesitatea calibrarii monitorului pentru a fi siguri ca vedem culorile corecte este necesara si o verificare prin imprimare, a ceea ce am realizat in documentul digital. Acest proof de verificare nu este doar pentru verificarea culorilor ci si pentru a ne asigura ca toate elementele grafice sunt in pozitilie corecte si pentru a verifica si eventualele greseli gramaticale si de text.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tema 20 - Me

 

Tema 05 - Exprimare focusata pe un target profan (incepator)

RY5M2 de la Reagle este un adaptor extern pentru unitati M.2 NVMe si SATA.   https://www.emag.ro/adaptor-m-2-nvme-sata-ssd-pocket-usb-c-3-2-drive-ry5m2/pd/DZPDTYYBM/   Caracteristici cheie Suport pentru dimensiuni de unitati 2230 / 2242 / 2260 / 2280 Compatibil cu unitati M . 2 NVMe cu cheie M si cheie B+M si unitati M.2 SATA cu cheie B+M Rata maxima de transfer de date de 10 Gbps Plug and play - conectare si utilizare, fara drivere de instalat Instalare simpla si fara scule a unitatii in adaptor Acces simplu si rapid la datele de pe o unitate externa   Adaptorul functioneaza cu standardul SuperSpeed USB 3.2 Gen 2 si este compatibil cu versiunile USB anterioare. Cu ajutorul acestuia puteti transfera fisiere la o viteza maxima de 10 Gbps in cel mai scurt timp! Este compatibil cu tehnologia plug and play, astfel incat nu trebuie sa instalati drivere - plug and play. Specificatii :   Suport de actionare: M.2 NVMe M Key si B+M Key si M.2 SATA B+M Key Dimensiuni de unitati accept

Tema 7 - Asamblaje

 nr 1:https://nagyrichi.blogspot.com/2022/11/tema-7.html nr 2:https://laviniuneagu.wixsite.com/website/post/m3-tema-7-asamblaje nr 3: eu nr 4:https://theartofevilcrying.blogspot.com/2022/11/m3-tema-7-asamblaje.html